'Spouwmuurisolatie in Groningen geen overbodige luxe'

2023-04-18
J. Ournalist

(Interview) - Groningen is van oudsher een provincie met koude winters. Om je woning te isoleren en comfortabel te maken moet je energie-efficiënt werken. Daarom biedt spouwmuurisolatie een goede oplossing. Deze vorm van isolatie bestaat al sinds de jaren '90 en is geschikt voor verschillende soorten huizen. In dit artikel zullen we de kosten van spouwmuurisolatie in Groningen vergelijken op basis van opgevraagde informatie bij Isolatiebedrijf Groningen.

Vergelijking van spouwmuurisolatie-kosten in Groningen

"De kosten van spouwmuurisolatie in Groningen hangen af van het type woning dat je hebt", zo krijgen we te horen. "Een oude woning met grote spouwen vereist meer materiaal om de warmte goed te kunnen vasthouden. Een nieuwbouwwoning heeft vaak kleinere spouwen, waardoor het isoleren van de buitenmuur minder arbeid en materiaal vereist. De prijs is vaak per vierkante meter. Bij een oude woning kun je rekenen op zo'n € 22,- per vierkante meter. Voor een nieuwbouwwoning ligt de prijs gemiddeld rond € 17,- per vierkante meter."

Voordelen van spouwmuurisolatie in Groningen

Het isoleren van de buitenmuren doet meer dan alleen de temperatuur in je woning verhogen, zo laten we ons vertellen. Spouwmuurisolatie blijkt volgens het isolatiebedrijf namelijk ook een aantal andere voordelen te hebben. "Uiteraard bespaar je door deze maatregel op je energierekening, maar wat veel mensen niet weten is, dat je ook minder stookt. Omdat de warmte niet langer verloren gaat, is het verwarmen van je woning minder arbeidsintensief. Ook kun je een terras of andere buitenruimtes aan je woning toevoegen zonder dat je warmteverlies hebt."

'Geen overbodige luxe'

Hoewel spouwmuurisolatie in Groningen behoorlijk wat geld kan kosten, is het volgens de isolatiemonteurs 'geen overbodige luxe'. "Het is een noodzakelijke investering om er zeker van te zijn dat je warmte goed vastgehouden wordt en je dus minder stookkosten hebt", zo vertelt het bedrijf. "Uiteindelijk genereert deze isolatiemaatregel een korte terugverdientijd; je hebt misschien iets meer uitgegeven voor de materiaal- en arbeidskosten, maar je kan ervanuit gaan dat je het binnen enkele jaren terugverdiend."

Bron: https://isolatiebedrijfgroningen.com/spouwmuurisolatie-groningen/